Allmänna villkor

Allmän information
L.O.S AB med org.nummer: 559070-3533 bedriver e-handeln www.lovelyofsweden.com
Alla priser visas i Svenska Kronor (SEK) och inkluderar lagstadgad svensk moms på 25%. Betalnings- och fraktavgifter är inte inkluderat i priserna och kommer att anges under ditt köp. Vi kan ej garantera att en vara som syns på hemsidan finns i lager, i ett sådant fall kommer vi att kontakta dig omedelbart via mejl. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen och får ej laddas ner utan tillstånd. Du måste vara över 18 år för att handla hos oss eller ha målmans tillstånd. L.O.S AB avsäger sig från att skicka ut varor till kunder som har gjort beställning där uppenbara fel på hemsidan har inträffat (även kallade buggar) ex skiftande prisbilder. Vissa produkter kan moms/tull avgifter till komma, information om detta står under produktbeskrivningen.

Frakt & Leverans
Vi tar 35:- SEK i frakt i Sverige och 69:- SEK i övriga världen. Majoriteten av L.O.S AB paket skickas med Postnord (www.postnord.se). Det förekommer att enskilda paket skickas direkt ifrån vår fabrik, i dessa fallen skickas dom med ett express ombud ex DHL Express, TNT, FedEx eller dylikt. Tullavgifter kan förekomma vid leverans ifrån vår fabrik. Sker detta skall kunden betala moms/tullavgiften. Denna avgift kvittar vi i efterhand på original ordern.

Leveranstiden är i vanliga fall 3-7 arbetsdagar om inget annat anges för produkten. Du får alltid ett mejl med mer information om din leverans samt ditt kolli id. Om din order har en produkt som har en längre leveranstid så kommer din order att skickas beroende på den längsta leveranstiden. Om din försändelse inte har kommit till dig 7 dagar efter att du har fått leveransbekräftelsen så är det viktigt att du tar kontakt med oss. L.O.S AB ansvara ej för hur ombudet Postnord hanterar en kunds paket/brev.

Enligt lag måste alla försändelser utanför EU tulldeklareras, vilket innebär att innehållets värde måste anges på paketet. Det är ditt ansvar som kund att stå för eventuella kostnader som kan tillkomma vid leverans utanför EU (bl.a. Norge). Vid enstaka fall kan försändelser dröja hos respektive lands tullverk.

Reklamation
Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga. Vi går alltid igenom noggrant varje produkt som skickas ut men om du upptäcker något fel på en vara ska du som kund kontakta vår kundtjänst så fort du upptäckt felet.

Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte har något ursprungligt fel eller är felaktig.

Returer & Byten
Som privatkonsument har du rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Lovely of Sweden erbjuder sina kunder hela 30 dagars öppet köp. Sänd tillbaka varan i oförändrat skick, gärna i originalförpackningen. Du har rätt att öppna förpackningen och prova på varan förutsatt att varans art förutsätter detta. Av hygieniska skäl så kan vi inte ta emot returer på underkläder och badkläder där hygienskyddet är borttaget. Är varan inte i oförändrat skick har L.O.S AB rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde från returbeloppet. Notera att inga etiketter eller liknande får sättas direkt på skokartongen vid en retur. Ångerrätten börjar att löpa den dag då du tar emot varan (ångerfristen). Du utnyttjar din ångerrätt genom att kontakta oss inom ångerfristen, du kan skicka ett mejl till oss. Du som sändare är ansvarig för att försändelsen kommer fram till L.O.S AB. Vid byte så behöver du endast fylla i retursedeln som du får med din försändelse, där du specificerar vilka varor du vill byta till. Varan/varorna som du ska byta till måste vara av samma värde eller lägre värde. Har du ej fått en returetikett eller retursedel mejla oss på [email protected] så hjälper vi dig med detta.

Outlöst försändelse
Försändelser som inte hämtas ut, utan som går i retur till oss (skickas tillbaka om det inte hämtas ut inom 10 dagar från postombud) omfattas ej av retur- eller ångerrätten. Hämtas försändelsen inte ut så kommer vi att debitera dig 349:- SEK samt eventuella fakturaavgifter, för att täcka våra kostnader. Avgiften läggs på originalfakturan. Samma gäller för utlandsförsändelser.

Vi tar inget ansvar för outlösta försändelser som skickas till utlandet. Skulle en sådan försändelse ändå skickas i retur till oss så kommer vi att debitera den verkliga fraktkostnaden (fram och tillbaka) samt 349:- sek.

Återbetalning
När vi har mottagit din retur och kontrollerat skicket på din returnerade produkt så kommer vi att genomföra återbetalningen inom 2-5 bank dagar alternativt annullera din faktura. Du kommer att bli meddelad via mail när din återbetalning är genomförd. Om du har använt dig av någon rabatt så kommer summan att justeras enligt rabattkodens villkor, varefter du kommer att få en bekräftelse på mail med slutgiltiga summan.

Avbeställning & Ändring av order
Det går inte att avbeställa en order efter att ordern är slutförd. Är beställningen är genomförd och måste du som kund motta beställningen. Om du inte tar emot din beställning har vi rätt att debitera dig en avgift på 349:- SEK. Däremot kan L.O.S AB avbeställa en lagd order från kund då det kan ha skett oförutsedda fel på hemsidan ex buggar.

Personuppgifter
När du handlar hos Lovely of Sweden.com registreras dina personuppgifter i vårt system. När du beställer hos oss godkänner du vårt avtal för detta. L.O.S AB behandlar all personlig information enligt bestämmelserna i personuppgiftslagen, PUL. Uppgifterna som du lämnar in till oss används konfidentiellt, ingenting förs vidare till tredje person. De används endast i syfte att fullfölja din order och i övrigt för att kunna ge dig så god service som möjligt. Du har rätt att begära att få ta del av dina uppgifter. Om det är något som inte stämmer kan du få det ändrat eller borttaget.

Säkerhet
Beställningar som görs med annan persons namn utan dennes medgivande räknas som bedrägeri. Alla misstänkta bedrägerier polisanmäls.
När du handlar hos oss skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering. Vi använder SSL (Secure Sockets Layer) som är ett säkerhetsprotokoll för säker överföring av data via internet (eller andra nätverk).
SSL-protokollet gör att all information som skickas mellan köparen och säljaren krypteras.

Adressuppgifter
Var noggrann när du anger dina kontakt/adressuppgifter, vi kommer att skicka till den exakta adressen som du anger. Om ditt namn/efternamn inte finns folkbokfört eller står ej på brevlådan så måste du ange en C/O adress (efternamnet på personen som är folkbokförd på adressen dit ordern skickas). Det är ditt ansvar som köpare att uppge rätt adress.

Force Majeure
L.O.S AB ansvarar ej för förseningar orsakade av omständigheter vi ej kunnat råda för exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, ändrade myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, tekniska problem eller fel i el-/tele-/dataförbindelser, krig, terrorism, arbetskonflikter, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser.

Tvist
Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.


För ytterligare frågor vänligen kontakta.

[email protected]